Creativiteit in coronatijd: livestream starthandeling nieuwbouw

Bij AT MilieuAdvies voeren we regelmatig bodemonderzoek uit voor nieuwbouwprojecten. We controleren de bodemkwaliteit en onderzoeken bijvoorbeeld of de grond asbesthoudend is. Is dat het geval? Dan verzorgen we ook de partijkeuringen van de af te voeren grond.

Bij nieuwbouwplan Buitenoever in Tull en ’t Waal (gemeente Houten) deden we bodemonderzoek in opdracht van HBC Planontwikkeling en de Hervormde Gemeente. Samen realiseren zij zes twee-onder-een-kapwoningen en een rij van vier starterswoningen. Een kleinschaligproject in een gemoedelijk dorp vlakbij de Lek waarbij rust, natuur en fijn wonen centraal staan.
Wat betekenen de coronabeperkingen voor dit soort projecten? Hoe verricht je bijvoorbeeld een starthandeling en hou je toekomstige bewoners op de hoogte? Bij Buitenoever is gekozen voor een livestream op de bouwplaats plus een welkomstwoord van de wethouder en een slotwoord van de ontwikkelaar. Dat is een creatieve manier om toch een klein feestje te maken tijdens een belangrijk bouwmoment. Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje hier.