Als onafhankelijk milieuadviesbureau op het gebied van bodem- en waterbodemonderzoek krijgen we veel vragen. Wellicht staat uw vraag hier ook bij. Heeft u een andere vraag op het gebied van milieuonderzoek? Bijvoorbeeld over het voorbereiden van bodemsaneringen, partijkeuringen grond, het vaststellen van kwaliteit en/of kwantiteit van de waterbodem of toezicht bij baggerwerkzaamheden? Neem dan gerust contact met ons op. Of vraag -geheel vrijblijvend- een offerte aan:

Offerte aanvragen

Overigens: we kunnen ook meetwerkzaamheden via GPS voor uw verzorgen. Bijvoorbeeld voor volumebepalingen van baggerdepots (06GPS) en het inmeten van de (kadastrale) perceelsgrenzen. Als adviesbureau voor milieu zijn we breed inzetbaar!

VRAAG EN ANTWOORD
Wat is?
 

Categorie 1 grond

Wilt u nagaan of u te maken heeft met categorie 1 grond en of u daar op kunt gaan bouwen? We gebruiken de term inmiddels niet meer; categorie 1 grond heet nu 'industrie klasse' aangezien we partijkeuringen tegenwoordig classificeren in een aantal nieuwe klassen. Dat neemt niet weg dat onze specialisten nog goed weten wat u bedoelt met categorie 1 grond.

Meer over categorie 1 grond


Ernstige verontreiniging

Van ernstige verontreiniging is sprake wanneer in meer dan 25 m3 grond of 100 m3 grondwater de gemiddelde concentratie van een verontreinigende stof hoger is dan de interventiewaarde. Als dit zo is, moeten ook de risico's bepaald worden. Als er risico's zijn voor de gezondheid, voor het milieu of voor verspreiding bestaat een noodzaak tot spoedige sanering.

Meer over saneringen


NEN 5725

Bent u gevraagd een onderzoek te laten uitvoeren conform NEN 5725? De Nederlandse norm NEN 5725 beschrijft de werkwijze voor het vooronderzoek naar de kwaliteit van de bodem, voorafgaand aan het feitelijke veld- en laboratoriumonderzoek.

Meer over verkennend bodemonderzoek


NEN 5740

Krijgt u de vraag een bodemonderzoek te laten uitvoeren conform NEN 5740? De Nederlandse norm NEN 5740 beschrijft de werkwijze voor het opstellen van de onderzoeksstrategieën bij verkennend bodemonderzoek naar de (mogelijke) aanwezigheid van bodemverontreiniging.

Meer over verkennend bodemonderzoek


Partijkeuring (ap 04)

Een partij keuring kan twee verschillende doelen dienen. U kunt een milieuhygiënische verklaring Besluit bodemkwaliteit aanvragen op basis van de partij keuring, u heeft deze nodig wanneer u de grond of baggerspecie elders wilt toepassen. Als alternatief kunt u een partij keuring laten uitvoeren voor het aanvragen van een niet-reinigbaarheidsverklaring. U heeft die verklaring nodig wanneer u saneringsgrond wilt laten storten.

Meer over partijkeuring ap 04


Schone grond verklaring

Een ‘schone grond verklaring’ is een populaire benaming voor een verkennend bodemonderzoek bij de aanvraag voor een bouwvergunning. Overigens is het niet noodzakelijk dat grond ‘schoon’ is om te mogen bouwen.

Meer over verkennend bodemonderzoek


Verkennend bodemonderzoek

Stel: u heeft een kavel gekocht en uw wilt daarop gaan bouwen, maar u vermoedt dat de kavel verontreinigd is. Is het dan verstandig om een verkennend bodemonderzoek uit te voeren?

Lees meer


Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte gehouden omtrent wijzigende wet- en regelgeving rondom milieuzaken? Schrijf u dan in voor onze update. U ontvangt dan automatisch informatie over actuele milieuzaken zodat u altijd goed bent geïnformeerd!

inschrijven nieuwsbrief

Wilt u contact met ons opnemen omtrent milieuonderzoek? 

Bijvoorbeeld over (verkennend) bodemonderzoek, het voorbereiden van bodemsaneringenpartijkeuringen grond of het vaststellen van kwaliteit en kwantiteit van de waterbodem? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Maar ook voor: toezicht bij baggerwerkzaamheden, volumebepalingen baggerdepots (via 06GPS) of het inmeten van (kadastrale) perceelsgrenzen kunt u bij ons terecht.

Sinds 1998 is AT MilieuAdvies actief als onafhankelijk adviesbureau op gebied van bodem en waterbodem. Hieronder vindt u onze adresgegevens.  Maar u kunt ook gelijk -geheel vrijblijvend - een offerte aanvragen, dan nemen wij contact met u op.

Werken bij onze organisatie?

Wij zijn voortdurend op zoek naar mensen die bij ons willen werken. Zo hebben we regelmatig vacatures voor veldwerkers.
Bekijk hier bijvoorbeeld onze vacature voor junior veldwerker. Heb je al ervaring? Lees dan de functie voor gecertificeerde veldwerker en neem contact met ons op.


Contactgegevens

AT MilieuAdvies B.V.
Kouwe Hoek 18
2741 PX Waddinxveen

0182 - 244508

ING bank 67 27 25 126
KvK Gouda 290 48 913
BTW NL8066.28.972.B.01

Contactformulier

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input

 

 

VRAAG:

Moet ik een Verkennend Bodemonderzoek uit laten voeren?

Ik vermoed dat de kavel die ik heb gekocht en waarop ik wil bouwen, verontreinigd is.