Schone grond

Schone grond op basis van een bodemonderzoek of bodemsanering

Heeft u bouwplannen en bent u benieuwd of er sprake is van schone grond, of kent u de verontreiniging en zoekt u naar een specialist die u van dienst kan zijn met de sanering? We spreken vandaag de dag binnen het vakgebied niet meer over ‘schone grond’, we hebben het in plaats daarvan over AW klasse grond. Dit betekent dat u er zowel woonpercelen als industrie op kunt bouwen. Schone grond staat qua verontreiniging boven de oude RWG-grond en categorie 1 grond, de sterk verontreinigde grond staat uiteraard nog altijd onderaan de lijst.

grond onderzoek

Bouwplannen beginnen bij bodemonderzoek 

 

Bodemonderzoek laten uitvoeren

Wilt u een bodemonderzoek laten uitvoeren, om in bijvoorbeeld Noord-Holland of Zuid-Holland na te laten gaan of er sprake is van schone grond? We kunnen u daar goed mee van dienst zijn, we kunnen zowel een historisch vooronderzoek, een verkennend bodemonderzoek als de voorbereiding op een sanering voor u uitvoeren. Verder zijn we u graag van dienst met een partij keuring AP 04, zodat u goed weet waar u aan toe bent en u aan de belangrijke wettelijke eisen kunt voldoen.

 

Bodem sanering voor schone grond

Blijkt er uit zowel het verkennend milieuonderzoek als het aanvullend milieuonderzoek dat er sprake is van verontreinigde grond? Wij kunnen u van dienst zijn met de sanering en op die manier zorgen voor de schone grond, die u nodig heeft om de bouwvergunning aan te kunnen vragen. Heeft u een ander doel voor ogen met de schone grond en bent u bijvoorbeeld benieuwd naar de toegestane concentraties verontreinigingen? Onze specialisten vertellen u daar graag meer over, wij beschikken op dit gebied over een uitgebreide ervaring.

bouwaanvraag

Bouwvoorbereidingen na grondonderzoek

 

Advies, onderzoek en sanering

Dat betekent onder andere dat we u op verschillende manieren van dienst kunnen zijn met de schone grond en het proces hier omheen. We kunnen u bijvoorbeeld uitstekend adviseren over de geldende normen, of meer vertellen over de NEN-normen die we tijdens de werkzaamheden hanteren. Daarnaast kunnen we onderzoek doen naar zowel de bodem als de waterbodem, bijvoorbeeld op basis van een verkennend of aanvullend bodemonderzoek. Blijkt er geen sprake van schone grond in bijvoorbeeld Noord-Holland of Zuid-Holland? Dan kunnen we u van dienst zijn met de sanering, in Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Zeeland, Gelderland, Flevoland en Noord-Holland.

Wilt u meer weten over schone grond en de expertise van onze specialisten? Neem vrijblijvend contact op, wij horen graag van u.